onsdag 9 januari 2013



några punkter jag tycker man bör se över innan man drar igång en ny livsstil. det är lätt att säga " jag vill komma i form, jag vill gå ned i vikt, jag vill bli av med dedär eller dethär, jag vill bli hård i kroppen. det finns så många "jag vill" så listan kan bli oändlig.
men först och främst tänk över ett och annat, såsom:
  • Koppla aldrig ditt egenvärde till ditt yttre! bara för att du är vältränad, fit, smal eller tight så blir du inte en bättre människa. du blir inte smartare, snällare eller klokare för att du har en formad kropp, därför är det viktigt att aldrig vara hård mot sig själv och se sig själv som dålig eller bra, utefter kroppens dagsform.
  • Ge dig själv inga löften innan du vet att du kan stå bakom det! lova inte att du ska gå till gymmet 4 dagar i veckan, eller åka längdskidor varje dag det finns snö ute. Testa först, hitta vad som är roligt och sedan kan du ge vilka löften du vill. För i grund och botten är löften till sig själv och omvärlden kanon att ha, men var inte förhastad. tillåt dig att ha roligt och hitta något som gör att du tycker om att gå upp varje dag och få röra på dig. 
  • Sök information! fråga dig runt! vill du lägga om din kost, så läs på hur och varför du skall göra det. följ inte någon annans väg innan du är påläst varför och hur det fungerar, kanske funkar det lika bra för dig som det gjorde för den, eller så är det ohållbart för just dig.
    Vill du börja styrketräna? sök information, fråga dig runt! det är samma sak där. det finns mängder med övningar och pass som du kan ta efter där ute på nätet. Idag finns det även sjukt bra appar där du efter muskelgrupp kan hitta mängder med olika övningar! det är bara att välja av vraka, och gör det som tilltalar dig! men skall du stryketräna så glöm inte att alla muskelgrupper behöver sitt, det är sällan en god idé att enbart träna mage och rumpa. magen behöver ha en stabil rygg för att du skall ha en god hållning, och rumpan behöver kraftfull lårmuskulatur för att klara av sina övningar. Dessutom så får du en over-all killerbody om du tar dig an hela kroppen :) 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar