torsdag 17 januari 2013



Storbritannien är känt för en ganska dålig matkultur och med ett stort antal överviktiga invånare. En del av er kanske minns Jamie Olivers matrevolution? Han åkte runt i landet och försökte lära befolkningen om vikten av att äta hälsosamt och näringsrikt.
Jag vet inte om det är till följd av hans insats i landet, men det har säkert bidragit. Storbritannien skriver ut på nästan all typ av mat som du kan köpa "färdig", såsom sallader, smörgåsar och pajer antal kalorier!
Det är helt strålande eftersom det är i den fällan man lätt hamnar, att man inte har riktig koll på vad man stoppar i sig, och man behöver maten NU, snabbt och lätt. 
All maten som jag köpte i stort sett visste jag vad den innehåll. sedan köpte vi såklart en våffla som inte var utav denna värld, som jag inte ens tänker fundera över vad den innehöll, och så unnade vi oss mcdonalds(unnade, tjena, vi var stressade och hungriga haha), och där är de ingen idé att involvera sig ens i näringsinnehållet. MEN, i det stora hela, så kunde man spåra det mesta.

 Jag kan definitivt rekommendera sushi-kedjan Yo! där all maten kommer i små färgade skålar på ett rullband  där du sitter. så är det bara att plocka vad du önskar, och beroende på färgen på skålen så kostar maten olika. så man kan ha koll både på priset och näringsvärdet. Kaloriinnehållet stod efter varje produkt, och därför kunde man lätt göra kloka val om man önskade det.



En annan sak som är grym, som Storbritannien har börjat med är sitt starka budskap "Five a day!"
på allt som innehåller frukt och grönt som du kan köpa lite snabbt och lätt skriver dom "get two of you 5 a day!", där dom stenhårt kör på att man skall få i sig minst fem olika frukt och grönt per dag!
Perfekt för den som är dålig på att få i sig sådant att bli påmind om det, eftersom den slogan finns nästan överallt vart du än kommer för att köpa något att äta! Till och med Innocent, företaget som tilverkar juicer och smoothies har skrivit det på sina flaskor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar