fredag 13 juli 2012

När sockersuget kickar in

Jag är ju obehindrat svag för socker efter sömn, jag kan inte riktigt svara på varför, det bara är så, låter som det har nått med insulinnivåerna att göra.

Åtgärden: ha ALLTID kesella vanilj hemma! Det ÄR inte samma sak som vanlig kesella eller kvarg som det heter (många upplever dessa lite torra och sträva i smaken) det är en sockerbomb för smaklökarna utan att vara skadlig på samma vis som godis glass och läsk.
Hysteriskt gott och sockersugsdämpande.

Klassikern funlight och kvarg(kesella) funkar fint det med, jag tycker smaken blir väldigt yoghurtig.

2 kommentarer:

  1. Fast det är en sockerbomb för smaklökarna för att det också är mycket mer socker i.. Citat från innehållet: "Socker 14%", så du kan faktiskt jämföra det med glass.

    Jämförelse:

    Kesella vanilj:
    Kolhydrater = 18%
    Protein = 7,5%
    Fett = 7,5%
    Kcal per 100g = 170

    Big pack vanilj:
    Kolhydrater = 23%
    Protein = 3%
    Fett = 9%
    Kcal per 100g = 190

    Big pack vanilj light:
    Kolhydrater = 16%
    Protein = 2,7%
    Fett = 5,5%
    Kcal per 100g = 140

    Så det är väldigt likt. Big pack vanilj light innehåller ju faktiskt både mindre kolhydrater, fett och energi (men också mindre protein).

    Med andra ord: Lura inte dig själv att tro att det är så mycket bättre än glass. Det är precis som glass en mejeriprodukt med tillsatt socker och smak. De naturella varianterna har däremot inte något tillsatt socker och är utmärkt efter träning som proteinkälla (speciellt lätt-versionen om man bara är ute efter proteinet):

    Kesella lätt:
    Kolhydrater = 3,5%
    Protein = 13%
    Fett = 1%
    Kcal per 100g = 75

    ;D

    SvaraRadera
  2. (så kesella lätt, eller annan valfri kvarg då kesella är snordyrt för samma skit, med fun light är betydligt bättre.)

    SvaraRadera